Followers

Saturday, October 19, 2013

Vitamin untuk tambah berat badan...........






Dalam dunia ni ada bermacam2 jenis manusia..gemuk..kurus.....sederhana dan lain2 lagi.......sebagai seorang wanita mmh kiter tak lari lah dari semua tu.....biler dah berkahwin ada yg semakin gemuk....ada pulak yang semakin kurus....macam saya.....sebelum kawin saya kategori kurusla....biler dah berkahwin pun masih kategori kurus......tapi sejak saya melahirkan anak kembar...badan saya mmg semakin kurus dan kecut....hahhahahahaha.......maybe sbb saya penat melayan karenah2 anak2...tambahan saya pulak bekerja dan rumah saya pulak jauh dari tempat kerja.....so selera makan pun tak berapa ok...tapi klu balik s.alam....mmg selera mkn saya ok.....ialah makan masakan emak kan......SEDAP!!!!.......hihihihihi





Cer tengok gambar ni......ai tak lalu nak menengoknye........serupa tiang lampu.....klu laki tengok pun lari......nak peluk pun tak sedap.....huhuhuhuhuhu




Klu gemuk macam ni pun laki tgk pun rasa susah hati jugak.......ish.....klu peluk tak muat rasa tangan.....adoila.....hahhahahhaha



 haaaaaa...klu body mcm ni semua org nak......betul tak.....hiihihihihihihi....biar dah beranak pun tapi body tetap maintain mcm nie.......huhuhuhuhu


 So saya ada jalan penyelesaiannye........Jom kiter makan supplement...semestinya dari SHAKLEE........:)


Untuk tambah berat badan atau nak gemuk ni, cadangan vitamin yang sesuai ialah:

MEALSHAKES

VITAMIN B
VITALEA

TRIAL PACK (30 hari) juga AVAILABLE untuk vitamin B & Vitalea 


Di bawah ini adalah contoh jadual pemakanan 


Pagi (Sarapan) :
Makan pagi (terserah, nasi goreng or nasi lemak or ape2..janji mesti ada daging/ayam /telur/ikan)
Minum susu 1 gelas(bancuh 1 sudu Mealshake)
mkn bcomplex (1iji).vitalea 1 biji(dgn plain water)

Brunch :
Makan roti, Minum susu 1 gelas

Siang /lunch:
Makan siang yg bergizi seperti biasa-nasi plus lauk ayam/ikan/daging..takyah byk2..

Tea time :
Makan roti, Minum susu 1 gelas(bancuh 1 sudu mealshake)

Makan Malam
(sebaiknya 3-4 jam sebelum tidur..nasi +lauk..sikit2 pun takpe..takyah byk2.janji mkn)..mknvitalea 1 biji lagi

10 menit sebelum tidur :
Makan roti sekeping.. Minum susu 1 gelas

RULES
exercise sehari 10 minit paling kurang...takyah exercise berat..angkat botol air mineral yg 500mlm tu..isi air dlm tu.. angkat mcm angkatberat...angkat turun..pahtu skipping ke..or ape2 exercise utk bina muscle Jgn mkn junk food dan ikut jadual ni selama sebulan.




Mari kiter tengok khasiat setiap vitamin nie.........
meal shake - membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 vitamin dan mineral yang penting. sumber yang kaya kalsium, fiber dan protein. rasanya sedap mcm milk shake kat McD.


vitalea - membekal 23 jenis vitamin penting bersama iron yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk(penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita), supplement penting untuk diet atau slim yang mana walau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang, mengelak pitam dan pening.

vit B complex - mengandungi 8 jenis vitamin B yang penting untuk badan. mengawalatur kadar metabolisme dalam badan, menggalakkan kesihatan sistem kardiovaskular, mengurangkan rasa letih, tekanan perasaan dan meningkatkan sistem pertahanan badan.





The Choice is Yours,

I'm Your Shaklee Independent Distributors

Syuzie 1004442
0199492811

No comments: