Followers

Monday, October 14, 2013

INFO : Kesuburan: cadangan suplemen, jadual ,tip

Disini saya nak berkongsi cadangan supplement bagi pasangan yang berkahwin tetapi belum lagi dikurniakan cahaya mata......sama ada bagi pasangan yg belum ada anak atau yg ingin menambah anak tapi belum dikurniakan rezeki........Insyaallah kiter perlu berusaha dan allah yang menentukan segala2nya........


Isteri
 ESP
Vitalea
B com
Vitamin C
Alfalfa (hanya option terutama yg sakit bila bersama)
GLA jika period tak regular

Suami

 ESP
Vitalea
B com
Vitamin C
Vitamin E
Zinc

Bagi pasangan yg ada penyakit thalasemia atau apa shj alahan....tidak boleh mengambil vitalea.


Yang penting kita harus berdoa+solat hajat. Banyakkan zikir. Supplement ni untuk membantu dan salah satu usaha kiter......Dan bagi yg benar2 inginkan cahaya mata...harus mngambil full pack......kenapa ya? sebab vitamin ambil masa utk repair sel, sekurang2nya 90 hari.


Bagaimana pengambilan supplement Shaklee boleh membantu merawat masalah kesuburan (infertility) ini?

Vitamin Asas
(1)Vita-Lea (Multivitamin)
(2)Vitamin C
(3)B-Complex

Adalah vitamin asas, dan tunjang utama untuk kesihatan badan.


Vitamin Kesuburan


(4)Vitamin E

Selain menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah pembentukan darah beku, pembentukan sel2 baru (termasuk RNA & DNA) dan lain-lain, ianya amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelelakian & menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita.

(5)Zink

Zink digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina. Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone dan memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum. Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose nucleid Acid).

(6)Alfalfa

Sangat baik diamalkan oleh wanita, membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti Kacip Fatimah).

Kita merancang, Allah jua yang menentukan segala...tapi kita perlu berusaha kan..I'm Your Shaklee Independent Distributors

Syuzie 1004442
0199492811

No comments: