Followers

Friday, July 20, 2012

Ramadhan datang kembali. .....

Pejam celik pejam celik.......bulan ramadhan datang kembali....aku bersyukur kerana masih diberi peluang untuk berjumpa dgn ramadhan....dan semoga ramadhan kali ini akan mmbawa sinar keinsafan dan kerahmatan dari mu Ya Allah.....amin.....

Wednesday, July 18, 2012

layang-layang terbang melayang.....

Tajuk entry dah macam lagu shila amin jea....huhuhuhuhu......aku suker gak dgr lagu tu......waktu sekolah dulu la......tapi lagu tu dgn entry aku nie takde kena mengena pun........hehehehhehehe.....

Hujung minggu yg lalu aku....my hubby n anak2 telah pergi bersantai di tepi pantai......saja untuk menghiburkan hati anak2.....yg asyik terkurung dirumah....almaklumlah ayahnye bukan kaki jalan.......ibu dia jea suker berjalan2.......huhuhuhuhuhu........

Ramainye orang...sebab mcm2 aktiviti ada kat tepi pantai ni...aku gi pantai dekat dgn airport trg......apa tah namanye....x ingat da.....ada taman permainan....ada kuda n kereta kuda....nak naik pun boleh.....kena bayarlah kan......x ingat berapa RM......boleh makan sotong or ikan celup tepung.....dan main layang2......

Anak2 aku mmg suker tgk layang2......so ayahnye pun belilah layang2...berapa RM pun x ingat...semua x ingat....hahahahhahaha.......tapiiiii angin tak berapa nak ada...........mmg tak berapa nak seronoklah........main jelah layang yg malu2 nak terbang tu......


layang2 tak naik.....



tengok keindahan dunia.......


gelagat si kembar di tepi pantai.......


Ayah n the geng main layang2.......

Sunday, July 15, 2012

Aryna Syafiah........








Baby Aryna Syafiah tak sihat.........Mak Long sedih tengok Baby Pia dlm ICU........Maybe Mak Long tak sekuat mama pia.....Pia masih kecil untuk tanggung semua tue.......Mungkin ada hikmah disebaliknye...............Mak Long akan selalu doa untuk Baby pia........Mak Long nak tengok Baby Pia sihat.....Mak Long tahu Pia seorang yang kuat......pia tak mahu tengok mama n papa n semua org nangis tengok pia.....sebab tu pia boleh lawan sakit tue........alhamdulilah pia dah boleh bernafas sendiri........Semoga pia akan terus sihat dan membesar bagai Johan......sebab pia seorang baby yang sangat baik........dan Semoga mama n papa pia tabah menghadapi semua dugaan nie.............

"Ya Allah kau berikanlah kesihatan kepada Aryna Syafiah, kau panjangkan lah umurnye, kau lindungilah dia dari segala penyakit yang merbahaya.......aminnnn"



Wednesday, July 11, 2012

20 by Rizalman at TESCO

Sana sini blog tengah citer pasal benda nie......dan aku tak mahu ketinggalan jugak lah nak post kat blog aku nie..........uwaaaaaa......kat terengganu takde TESCO.........ada GIANT n MYDIN jea......nape tak buat kat MYDIN jea.....dlm hati "apa kelas rizalman jual baju kat MYDIN"...yea dok yea jugak.....hahahahhahaha

Apa kata kita baca penjelasan Rizalman pasal benda nie......

"saya meraikan pembabitan saya selama 20 tahun di dalam bidang fesyen. Bagi memenuhi kehendak sesetengah pihak yang terlalu mengingini memiliki baju rekaan saya,sudah pasti anda kini boleh membelinya pada harga yang amat berpatutan. Mengapa tidak saya raikan ulangtahun ini dengan sama2 memberi peluang kepada warga Malaysia dari berbilang bangsa serta peringkat umur yang selama ini menyokong serta membantu  saya di dalam karier hingga sampai ke tahap ini. Telah saya ketepikan segala pendapat yang mengatakan saya berlaku tidak adil untuk meletakkan harga sehelai rekaan sehingga ke harga yang begitu mampu milik, namun pada hakikatnya itulah satu pemberian saya yang paling bermakna sehingga kini. Saya akui bukannya mudah untuk melahirkan rekaan yang begitu 'rizalman' tetapi pada harga yang sedemikian. Tapi berkat kegigihan ini..akhirnya lahirlah 12 jenis rekaan yang memilki unsur-unsur RIZALMAN pada setiap helaian. Jadi pada anda semua yang selama ini kerap 'meniru' stail rekaan saya kerana faktor harga, kini sudah boleh memiliki yang asli.

perlu diingatkan kolaborasi ini hanya akan berlaku sekali sahaja..ini bukannya rangkai pakaian sedia pakai saya tapi adalah satu koleksi himpunan 'collector's item' yang julung2 kali dilakukan. Ianya akan mula dijual pada 7hb julai. Syawal tahun ini saya merasa amat berbesar hati kerana bukan  sahaja dapat meraikan ulangtahun ke 20 tetapi juga dapat merayakan Hari Raya dengan anda semua! Pastikan anda berada di depan pintu Tesco yang berdekatan untuk memilikinya"

So sweet......huhuhuhuhu....

baju2 ni available at Ampang, Mutiara Damansara, Kota Bahru, Paradigm Mall, Seremban 2, Desa Tebrau, Tanjung Pinang, Melaka, Shah Alam, Station 18, Puchong, Taiping, Seri Alam, Kepong, Penang, Kajang, Setia Alam, SP Selatan, Mergong, and Nilai.

Bagi sesiapa yang rumah berdekatan atau berjauhan dengan Tesco2 ni sila la pergi serbu sekarang.......


Aku tak melepaskan peluangla mengintai koleksi2 baju yang dijual di TESCO tu.......cantik jugak....lain dari yang lain.....tapi tak ke byk sangat org beli baju yang sama nnti klu pakai n terserempak boleh buat pasukan boria....heheheheehehehehehhehehe.........i don't know la...just imagine....hahhahahahhaha

p/s: klu tesco belakang umah.... aku pun gi beli jugak...biar sama pun.....:)







Easy Clean

I think i want to change the colour of my house......mmmmmmm........setelah di buat research.....saya suker tgk org cat colour umah warna kelabu.....sedap mata memandang........sejuk jea........tak caye cuba tgk picture kat bwh nieeee


klu dapat umah gini....tak kuar maner umah la weiiiiiiiii....huhuhuhuhuu

Ada satu lagi colour yg aku minat........tapiiiiiii....tak sesuai kat umah aku kotttt......coklat......








Kalau warna ni nampak terlampau garang pulak.....nnti org yg duk umah semuanye asyik nak marah jea.....kan...kan...




Nie pun warna kesukaan aku...warna purple pink.......klu cat warna ni nampak umah keperempuanan pulak.....bagi akulah...warna nie sesuai letak kat bilik  tido....kan...kan




Kalau yang ni aku suker dgn aksesori umah nyeee....nampak moden perabot yang digunakan....


Sebenarnya warna ni memainkan peranan jugak........kalau kita baca dan kaji warna nie boleh mempengaruhi mood kiter.....jom kiter baca :

Karakter Penghuni Kamar
Seperti sudah diulas di atas, sebaiknya warna cat kamar tidur disesuaikan dengan karakter pemiliknya. Apakah termasuk golongan orang yang perlu “didinginkan” atau sebaliknya butuh “dirangsang”. Berikut beberapa warna yang banyak dipakai untuk kamar tidur. Sebaiknya jangan memilih warna yang masif (block) atau gelap, karena akan memberikan kesan “menekan”.
KUNING
Warna yang memberikan kesan ceria ini sesuai untuk meningkatkan semangat dari kelompok orang yang pasif. Warna ini juga sesuai untuk kamar tidur yang pencahayaannya kurang. Kuning sangat pas jika dipadukan dengan biru, krem, putih dan gradasi kuning.
BIRU
Ini adalah warna yang memberikan kesan sejuk dan tenang. Gradasi biru terang memberikan kesan terbuka dan ada aliran udara dalam ruangan. Untuk kombinasi terbaik, padukan dengan krem dan putih.
UNGU
Warna ini adalah perpaduan warna panas (merah) dan dingin (biru). Karena itu, ungu, khususnya ungu lavender, memberikan efek keseimbangan. Sementara ungu violet bersifat meredam dan mengarahkan kepada istirahat. Gradasi ungu sesuai jika dipadukan dengan pink atau krem.
PINK
Secara psikologi, pink dipercaya memberikan efek optimistik dan mood yang bagus bagi penghuninya. Untuk hasil terbaik, padukan pink pucat dengan pink mawar atau pink salmon dan beige, serta warna netral (putih, abu-abu).
HIJAU
Hijau adalah warna alam. Warna ini menimbulkan efek teduh dan segar. Untuk hasil yang harmonis, padukan dengan biru, kuning, krem dan beige.
AGUA MARINE/TURQUOISE
Paduan hijau dan biru ini memberikan kesan lega dalam ruangan. Tepat untuk kamar tidur karena “mengundang” orang untuk beristirahat. Warna ini sesuai dengan warna sage (hijau abu-abu) dan krem.

Tahukah anda warna mempunyai tenaga! Boleh membangkitkan selera makan! Boleh 
memberikan ketenangan dan juga boleh menyembuhkan penyakit! 

Merah – ghairah, panas, romantis, agresif, rangsang selera makan 
Merah Jambu – feminim, kelembutan, kasih sayang 
Coklat –  serius, semulajadi, maskulin,eksklusif 
Ungu – mewah, glamor, elegan, versatile 
Hijau –  segar, aman, harmoni, seimbang 
Biru –  sejuk, tenang, kedamaian, dingin, selesa, kesederhanaan, kesembuhan 
Kuning – keceriaan, hangat, terang, keluasan,gembira 
Jingga – aktif, riang, kreatif, hangat, santai 
Hitam – kesedihan, kegelapan, sofistikated, misteri 
Putih – bersih, suci, natural, ringkas

'Warna gelap memberikan kesan ilusi  ruang 
nampak sempit, warna terang memberikan kesan 
ruang nampak luas'




Dan akhirnye aku dan my hubby telah memilih warna ni untuk ruang tamu rumah kami..........dan kami juga memilih cat jenis easy clean sbb anak2 kat umah aku ni semua dah besar nnti nak jadi cikgu........!!!!!!!!!!!!!......





p/s abaikan langsir warna hijau sbb budget tak cukup nak tukar langsir....huhuhuhu...takpe next year kiter tampah langsir kat bella donna yea abanggggg..............:)


Tuesday, July 10, 2012

BODY SHOP


Saya nak citer pasal penjagaan body........Sejak beranak pinak nie......terutama selepas beranak twin aku tak rajin nak scrub badan......dulu masa anak dara...anak 1 dan 2.....ada masa lagi nak scrub tapiiiii skang ni masa mmg sangat mncemburui aku......dicampur dengan malassss.....huhuhuhuhuhu.......

Biler aku tenung badan aku....of course dlm cerminlah kan.....rasa macam berkarat dah....hehehehehe.....ialah kiter ni mndi pakai shower jea......tak gonyoh2 pun......hahahhaha....anak2 aku pun dah besar lah jugak......(bolehla sebab dah faham apa aku cakap.....walaupun kadang2 aku selalu membebel biler la adik nak besar.....)...:)  aku pun terfikir nak cari scrub........dulu-dulu aku pakai scrub mustika ratu jea.........pastu time pantang aku pakai scrub nona roguy......sedap sgt scrub tu...sbb disamping membuang daki scrub tu jugak blh memanaskan badan....almaklumkah lepas beranak badan tak sihat lagi....tapi harga blh tahan jugak.....la........yang malasnye sebab kena bancuh.....tak susahlah sangat just campur air....tapiiiiiiiii aku ni pemalas lah jugakkkkk....hehehhehehehe,,,,,nak cari scrub yg mudah n senang n berkesan...........

Akhirnyeee aku jumpa lah scrub ni tu pun aku baca dlm blog sepupu aku.......sbb dah ada testimoni n testimoni tu pun dah berjaya....maka aku pun mncari lah.......nasib baik kat terengganu ni ada body shop.....klu tak.....apa pun tak bolehhhhh.....hahahahahaha.........

Spa Wisdom™ Africa Ximenia & Salt Scrub
Scrub ni boleh menghilangkan jerawat n jeragat di badan serta memutihkan celah-celahan yang gelap tue.......:0

Disebabkan aku ni mmg pantang klu org promote2 barang....memang aku akan tersangkut.........so....aku pun terbeli lah jugak.........






Shea Bath & Shower Cream
Untuk melembapkan kulit yang kering

dan lagi......




Shea Whip Body Lotion
Sama jugak untuk melembapkan kulit

dan lagi....lagiiiiii...klu laki aku ada gerenti iye halau aku balik......hahahahhahaha

Bath Gloves


Tapi sangat berbaloi-baloi...sbb aku blh jadi ahli dan dapat baucer RM15.00 lagiiiii.............huhuhuhuhuhu......
Masa entry ni ditulis aku baru pakai 2 kali....tapi sangat best sbb  bau nye sangat nyaman.....mnyejukkan hidung aku n hidung laki ku....hehehehehehe......



p/s: Nnti saya bagi tahu klu testimoni berjaya yea......hehehehhe







Wednesday, July 4, 2012

Wall Sticker


Sejak 2 menjak ni aku suker sangat cari wall sticker dlm internet.......aku jatuh cinta dengan wall sticker......dan aku hampir2 nak beli online wall sticker ni.....tapiiiiiiii tak jadiiiii...........


sesuai tuk bilik syasha....i like


kiut miut......

sesuai yuk bilik i...hokey......


Laki i tak berkenan sbb dia kata macam tadika......ada ker patut...tak patut....actually aku nak letak wall sticker dlm bilik syasha jea.....dan aku dah jumpa pun wall sticker tu kat kedai mainan......nak tahu berapa hengget....RM2.00 je nyah......terus aku beli 4.....hahahhahaha......dan ini hasilnyeeeee


*





*




*






pemandangan basikal di bawah pokok....of course la....aku lekat kat dlm bilik syasha.........



aku terpaksa melekatkan nye di atas sebab klu letak bawak 2 org budak akan menyiatkannye.......dan 1 wall sticker telah mnjadi mangsa......nasib baik RM2.00 klu RM 200.00 maunye aku nangissssss......huhuhuhuhuhuhu


yang ni aku lekat kat atas katil syasha.......


Rama-rama dan bunga.......tak banyak pilihan pun kat kedai tu........


klu berkesempatan akan ku beli on line jugak benda alah nieeee............korang semua klu berminat blh gi kat SINI.....



sampai biler

aku tak tahu sampai biler aku boleh bertahan.....sampai bilerrrrrrrrrrr......aku dah rasa bosan.....aku dah rasa mnyampah............semoga tuhan beri aku petunjuk.....

Tuesday, July 3, 2012

my little twin




Hari ni saya nak cerita pasal gambar diatas......sapa lagi klu bukan my little twin.....Syahid n Syahir.....cepatnye masa berlalu....my little twin dah nak masuk 2 tahun........hmmmm....semakin besar semakin banyak karenahnyeeee...hingga mmbuatkan aku arggggggggg.........sekuat hati tuk aku menenangkan hati dan sabarrrr.....huhuhuhuhuhu.......

Klu nak cita pasal berat badan.....mmg si kembar saya ni termasuk dlm golongan baby yang demokssss......hahahhahha.......tak laratnye ibu nak dukung......aku dah lama tak timbang berat badanyeee......malas nak bawak gi klinik.....sbb aku tak larat nak jaga biler dia mmbuas di klinik....abis semua barang2 kat klinik tu dia nak main......sabar jelah.....


however ibu sayang syahid n syahir........semoga syahid n syahir blh jadi bodyguard ibu...hheheheehehe....jgn jadi mcm ayah yang penakut tueeee........huhuhuhuhuhu.......biarlah abg amil je ikut cam ayah.......:)



see..... my little twin dah besar........dah pandai ajuk kata orang...dah pandai melawan klu org marah.....dah pandai gaduh sesama sendiri.......dan  dah pandai segala-galanyeeeee........biler tgk twin dah besar semua akan cakap....dah boleh dapat adik dah....jawapan aku....oh tidak!!!!!!!!!!.......mungkin twin ni yang bongsu kotttt.....tapi klu tuhan beri rezeki lagi saya tak akan menolak dan saya akan bersyukur.......hehhehehehhehe.....


Monday, July 2, 2012

saya nak ietuw

Aku nak beli sesuatu tapi aku sedang memikirkannyeee sama ada aku patut beli atau tidak......adakah iyenye  mmbazir atau tak ......tapiiiii aku nak sangattttttt..........:(


*
*
*
*
*








*
*
*
*
*
*












*
*
*
*
*
*














nak sangat tudung niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...........................nak mintak kat laki mmg tak dapat nyeeeeeee....sbb harga tudung ni blh buat dia pengsan........hahahhaha......beli sendiri jelah.......




Bawal eksklusif.........



jatuh cinta lagiiiiii............



i realy like this.........en suami blh tak beli tuk saya sempena hadiah hari raya....hehehehehhe


yang ni comel gak...........


warna sangat cantikkkkk..............

Macam tu lah jadi pompuan...macam-macam yang dia nak........huhuhuhuhu....akan ku dapatkan jua tuk jadi koleksi tudung raya ku......hehehehehhehe

Sunday, July 1, 2012

hepy besday KAKAK


30 Jun 2012....anak daraku dah berumur 7 thn......emmmmm cepatnye masa berlalu....dah besar dah puteri tunggal aku nieee......so sempena hari lahir syasha...aku n en suami telah mengatur 1 party kecil-kecilan.....mmg kecil sangat sebab aku jemput rumah org sebelah n keluarga aku sahaja......so hadiahnye pun dari kalangan tu jugak....hahahahhahha......




besday girl......
p/s : umah baru lepas cat......comel tak


Menu lain selain dari kek...sate n pizza...tahun x cukup budget nak panggil org.....hehehehehhehehe


hadiah dari Ibu...ayah...syamil...syhid n syahir....aunty n uncle dan umi su......
banyak tu.....abaikan syahir yang mencangkung di depan hadiah kakak...tunggu masa nak terkam jea.....hahahhahaha