Followers

Friday, February 12, 2010

Hepy Chinese New Year.........

Hepy Chinese New Year..........Bestnye raya china nie....sbb kita yg bukan cina pun dapat cuti panjang...hehehheh.....blh duk umah releks....releks.....semua kwn2 aku tanye.....
Kawan2:Raya China tak balik ke?.......
Aku: Tak....
Kwan2:Eh...nape tak balik kan cuti panjang.............
Aku:Dengan muka yg masam mencuka.....panjang citanyeee.....

sbb:

  • Bulan 3 nnti aku kena balik s.alam kerana sepupu aku kawin
  • bulan 3 ni juga aku dijadualkan ada kerja kat s.alam
  • bulan 2 nak sambut besday anak aku yg no.2...........nnti lari budget lah.......

itulah reason nape aku tak balik S.alam cuti panjang nie.........klu takde masalah seperti diatas......sudah tentu hari khamis lepas abis keje aku dah bertolak balik S.alam........huhuhuhuhu.....




Tuesday, February 9, 2010

Shooping online..........................







































































Aku baru terjebak dgn shooping online nie...........yelah kan...klu bosan2 buat keje.......nak buat apa lagi...melayari internet la........last2 aku terberkenan dgn baju2 baby n budak kat blog nie......comel2 sgt......lebih2 lagi baju baby girl....nasib baik anak aku baby boy...hehehheheh....harga pun berpatutan........dan akhirnyeeee aku telah membelinye....tak tunggu lama petang tue jugak gi bank in duit.....huhuhuhu.........


bungkusan pos laju yg diterima dari as.....tq as.....



pandangan belakang....

pandangan depan............seluar syamil........... cute.....


baju tido..........


Kebanyakkannye baju syamil le.....baju syasha aku beli baju tido....tapi tak sampai lagi........ada 1 lagi baju syamil tapi aku terbeli besar.....so kenalah tunggu syamil 2 thn baru leh pakai ....hhehehheeh.........puas hati juga....kainnye pun ok.........klu kwn2 berminat blh layari one shoppe............








Sunday, February 7, 2010

Resepi minggu nie................













Saja nak kongsi dgn pengunjung2 blogku....resepi aku minggu nie.....time hari cuti la........taraaaaaa..............



 sayur campur goreng..........





 sup ayam............




sambal sotong..........


tue saja yg mampu aku sediakan tuk keluargaku pada hari cuti minggu......resepi hari sabtu takdapat dipublishkan....coz.........dot..dot...dot.......selepas masak apa yg penting...........mesti pastikan dapur sentiasa berada dlm keadaan yg kemas, bersih dan teratur :P...............




sila abaikan pemadangan di bawah dapur...pesanan penaja....:)


 jom makan.............









Friday, February 5, 2010

Syamil n New Bicycle......








Syamil n new bicycle......tajuk entry kali nie.......sebenarnye......dah 2 minggu dah aku beli bicycle syamil nie.....tapi tak berkesempatan nak ambik gambar......tak syoklah cita klu takde gambar kan.....hehehheeh....bicycle nie aku beli kat kedai basikal chabang 3 kuala terengganu.......mula2 tue pening kepala gak nak beli basikal yg mcm mana tuk syamil......klu beli satu basikal jea.....nnti syasha jelous.....first tue ingat nak beli basikal yg boleh naik tuk 2 org......tapi tauke tue kata....budak 5 thn tak leh naik basikal gitu coz cepat rosak.....akhirnye kami decide beli basikal yg selamat tuk syamil dan adil tuk syasha n
syamil....sbb apa aku kata mcm tue...jom kita tgk basikal nie dulu.......






Apa pendapat korang...bijak tak kami.....hehehheh...adil nye sebab symil naik basikal...syasha boleh tolak basikal sbb penolak kat belakang tue blh control handle basikal kat depan.....huhuhuh...dari segi keselamatannye....ada penghadang kat sekeliling tmpat duduk basikal tue......klu syamil dah pandai kayuh penghadang tue blh naikkan ke atas.......sebenarnye syasha dah ada basikal.....basikal roda 4...abah aku yg belikan masa dlm pantang kat s.alam dulu......















 Bila dah ada basikal nie...petang2 lepas balik keje aku akan tolak basikal syamil nie.....keliling rumah.....klu aku tak tolak pun...auntie dia yg akan tolong tolak.....dapatlah syamil menikmati keindahan kg bukit chempaka.......huhuuhhu



Syamil n bicycle....






Syasha n bicycle...........




 meronda2 di sekeliling rumah.............





 


Wednesday, February 3, 2010

Mari bergotong-royong

Hari bergotong royong.........sempena tahun baru 2010........office aku telah mengadakan gotong royong untuk mengemas store......actually bukan store...tapi kita org yg jadikan store...sbb kat situ lah segala harta tok nenek diletakkan ....Nie disebabkan tempat tue akan dijadikan bilik mesyuarat......skang nie kan semua peruntukan telah di potong.....so mmg takde duit nak buat bilik mesyuarat....kesian lak.....hehehheeh...meja n kerusi mesyarat jea ada........tpi ok gak bilik mesyuarat tue dibuat berasingan sbb klu nak ckp rahsia2 org tak leh dengar...huhuuhhuu.....takdelah jauh sgt dari office kitaorg......sama tingkat lagi......bersebelahan jelah.....Mula2 tue nak pakai sluar tapi rasa tak sesuei lak pergi ofice pakai seluar jeans.....kan...kan...last2 kita semua...tibai pakai baju kurung.....alah keje mana sangat org pompuan nie...angkat2 barang yg ringan2 tue jelah....yg berat2 kita bagi kat org laki....apa guna ada org laki kan....kan...jenet kan.....kan.......hehehheh so nak tgk tak warga jpph bergotong royong...jom layan pic nie......aku snap je lah gambar sbb camera tue aku yg jaga......kan aku nie menteri kewangan jpph........hahahhahahha.....

       
Penuh dengan fail2 lama..............


.

 suasana di bilik mesyuarat........



Angkat jangan tak angkat......



 Mokcik jadi tukang rincis yea.....


tolak....tolak.....


 Aku pun nak buat keje gak




Buat iklan jap bersamaAMZ...hehheehhe


doktor2 terlatih dari jpph...yg baju kuning tue...doktor sakit tuan....huhuhu



Mek nie mmg pantang jumpa camera............

Bersama-sama eo kesayangan.......cit...pooorahhhhhh...uwekkkk uwekkkk.......


Sekian tuk gotong royong pada hari tue.......jamuan makan tengahhari nasi ayam.......sapa yg blnja......guna duit pejabat da.......