Followers

Friday, February 12, 2010

Hepy Chinese New Year.........

Hepy Chinese New Year..........Bestnye raya china nie....sbb kita yg bukan cina pun dapat cuti panjang...hehehheh.....blh duk umah releks....releks.....semua kwn2 aku tanye.....
Kawan2:Raya China tak balik ke?.......
Aku: Tak....
Kwan2:Eh...nape tak balik kan cuti panjang.............
Aku:Dengan muka yg masam mencuka.....panjang citanyeee.....

sbb:

  • Bulan 3 nnti aku kena balik s.alam kerana sepupu aku kawin
  • bulan 3 ni juga aku dijadualkan ada kerja kat s.alam
  • bulan 2 nak sambut besday anak aku yg no.2...........nnti lari budget lah.......

itulah reason nape aku tak balik S.alam cuti panjang nie.........klu takde masalah seperti diatas......sudah tentu hari khamis lepas abis keje aku dah bertolak balik S.alam........huhuhuhuhu.....




Tuesday, February 9, 2010

Shooping online..........................







































































Aku baru terjebak dgn shooping online nie...........yelah kan...klu bosan2 buat keje.......nak buat apa lagi...melayari internet la........last2 aku terberkenan dgn baju2 baby n budak kat blog nie......comel2 sgt......lebih2 lagi baju baby girl....nasib baik anak aku baby boy...hehehheheh....harga pun berpatutan........dan akhirnyeeee aku telah membelinye....tak tunggu lama petang tue jugak gi bank in duit.....huhuhuhu.........


bungkusan pos laju yg diterima dari as.....tq as.....



pandangan belakang....

pandangan depan............seluar syamil........... cute.....


baju tido..........


Kebanyakkannye baju syamil le.....baju syasha aku beli baju tido....tapi tak sampai lagi........ada 1 lagi baju syamil tapi aku terbeli besar.....so kenalah tunggu syamil 2 thn baru leh pakai ....hhehehheeh.........puas hati juga....kainnye pun ok.........klu kwn2 berminat blh layari one shoppe............








Sunday, February 7, 2010

Resepi minggu nie................













Saja nak kongsi dgn pengunjung2 blogku....resepi aku minggu nie.....time hari cuti la........taraaaaaa..............



 sayur campur goreng..........





 sup ayam............




sambal sotong..........


tue saja yg mampu aku sediakan tuk keluargaku pada hari cuti minggu......resepi hari sabtu takdapat dipublishkan....coz.........dot..dot...dot.......selepas masak apa yg penting...........mesti pastikan dapur sentiasa berada dlm keadaan yg kemas, bersih dan teratur :P...............




sila abaikan pemadangan di bawah dapur...pesanan penaja....:)


 jom makan.............









Friday, February 5, 2010

Syamil n New Bicycle......








Syamil n new bicycle......tajuk entry kali nie.......sebenarnye......dah 2 minggu dah aku beli bicycle syamil nie.....tapi tak berkesempatan nak ambik gambar......tak syoklah cita klu takde gambar kan.....hehehheeh....bicycle nie aku beli kat kedai basikal chabang 3 kuala terengganu.......mula2 tue pening kepala gak nak beli basikal yg mcm mana tuk syamil......klu beli satu basikal jea.....nnti syasha jelous.....first tue ingat nak beli basikal yg boleh naik tuk 2 org......tapi tauke tue kata....budak 5 thn tak leh naik basikal gitu coz cepat rosak.....akhirnye kami decide beli basikal yg selamat tuk syamil dan adil tuk syasha n
syamil....sbb apa aku kata mcm tue...jom kita tgk basikal nie dulu.......






Apa pendapat korang...bijak tak kami.....hehehheh...adil nye sebab symil naik basikal...syasha boleh tolak basikal sbb penolak kat belakang tue blh control handle basikal kat depan.....huhuhuh...dari segi keselamatannye....ada penghadang kat sekeliling tmpat duduk basikal tue......klu syamil dah pandai kayuh penghadang tue blh naikkan ke atas.......sebenarnye syasha dah ada basikal.....basikal roda 4...abah aku yg belikan masa dlm pantang kat s.alam dulu......















 Bila dah ada basikal nie...petang2 lepas balik keje aku akan tolak basikal syamil nie.....keliling rumah.....klu aku tak tolak pun...auntie dia yg akan tolong tolak.....dapatlah syamil menikmati keindahan kg bukit chempaka.......huhuuhhu



Syamil n bicycle....






Syasha n bicycle...........




 meronda2 di sekeliling rumah.............





 


Wednesday, February 3, 2010

Mari bergotong-royong

Hari bergotong royong.........sempena tahun baru 2010........office aku telah mengadakan gotong royong untuk mengemas store......actually bukan store...tapi kita org yg jadikan store...sbb kat situ lah segala harta tok nenek diletakkan ....Nie disebabkan tempat tue akan dijadikan bilik mesyuarat......skang nie kan semua peruntukan telah di potong.....so mmg takde duit nak buat bilik mesyuarat....kesian lak.....hehehheeh...meja n kerusi mesyarat jea ada........tpi ok gak bilik mesyuarat tue dibuat berasingan sbb klu nak ckp rahsia2 org tak leh dengar...huhuuhhuu.....takdelah jauh sgt dari office kitaorg......sama tingkat lagi......bersebelahan jelah.....Mula2 tue nak pakai sluar tapi rasa tak sesuei lak pergi ofice pakai seluar jeans.....kan...kan...last2 kita semua...tibai pakai baju kurung.....alah keje mana sangat org pompuan nie...angkat2 barang yg ringan2 tue jelah....yg berat2 kita bagi kat org laki....apa guna ada org laki kan....kan...jenet kan.....kan.......hehehheh so nak tgk tak warga jpph bergotong royong...jom layan pic nie......aku snap je lah gambar sbb camera tue aku yg jaga......kan aku nie menteri kewangan jpph........hahahhahahha.....

       
Penuh dengan fail2 lama..............


.

 suasana di bilik mesyuarat........



Angkat jangan tak angkat......



 Mokcik jadi tukang rincis yea.....


tolak....tolak.....


 Aku pun nak buat keje gak




Buat iklan jap bersamaAMZ...hehheehhe


doktor2 terlatih dari jpph...yg baju kuning tue...doktor sakit tuan....huhuhu



Mek nie mmg pantang jumpa camera............

Bersama-sama eo kesayangan.......cit...pooorahhhhhh...uwekkkk uwekkkk.......


Sekian tuk gotong royong pada hari tue.......jamuan makan tengahhari nasi ayam.......sapa yg blnja......guna duit pejabat da.......


 

Tuesday, January 26, 2010

Beli-beli di Cosway......

You all pernah dengar Cosway tak.....aku minat gak dgn barang2 cosway...tapi tak jadi ahli lagi.....aku hanya kirim kat kawan aku jea.....sbb dia jadi ahli........so dikesempatan gaji nie...aku telah membeli barang2 cosway........barang rumah n mainan syasha......jom tgk n kongsi kegunaan barang2 tersebut......



ni pewangi bathroom....supaya toilet ku berbau wangi.....


Kitchen cleaner......supaya dapur ku bersih berkilat2...dan bila aku tgk dpur yg cantik aku ada mood nak masak.......:P


ni tuk kemudahan aku menggosok baju.....supaya baju yg digosok senang dan berbau wangi.....tak payahlah renjis2 pakai air....huhuhuhu


untuk menghilangkan kekotoran dibaju...sesuai tuk baju yg berwarna...tak menjejaskan warna......

mainan syasha.........supaya syasha cepat pandai mengeja dan mengira...hehhheheheh


mula2 tue mmg main......lama2 entahlah.....




Ariani Boutique di Terengganu....................


Boutique Ariani....


Best...best....best....Ariani Boutique di Kuala Terengganu.........Aku dan kawan2 yg seangkatan sehati sejiwa dlm bab2 membeli nie....telah pergi melawat kat ariani boutique....kita org pergi time rehat yeaaa.....Pada hari gaji lah jugak telah diadakan perasmian boutique nyeeee...pandai sungguh tauke ariani memilih tarikh pembukaan...kuang..kuang......nasib baik aku tak terpedaya.......byk gak lah setan yg menghasut bila masuk ariani boutique nie......dan aku nyaris2 terbeli sampai 10...hahahhahahha.......tapi datanglah pari2....yg berkata jangan membazir......huhuhuhu......last2 aku beli sehelai saja...hehehhe.....itupun aku kongsi dengan kawan aku.......buy 1 free 1.......

tgk manusia2 sampai kat luar boutique pun ramai lagi...........


Banner.....


Ramainyeeee org2.......

pilih kak jangan tak pilih....

antara tudung2 yang ada.....


ha....ni lah si pari2 tue.....hehehehhe


aik....nurse pun ambik peluang gi......


tudung printed....


Kalau bercakap pasal harga nie....mmmg berpatutan lah...murah dari harga biasa.......ada 30% .....70%....90%....diskaun.....buy 1 free 1....buy 1 free 2....macam2 ada.......manusia yg datang jgn cakaplah......bersesak2 sungguh....berlaga punggung....berlaga bahu....semua berlaga.....so faham2 jelah.....nak memilih pun tak tenang......pening kepala2.....sbb tue lah aku ambik sehelai jea........ye ke??huhuhuhuhuh........


harga yang ditawarkan....


nak bayar pun satu hal jugak......penuh org


Tapi yang bestnyee masa hari pembukaan nie........Duta nyeee datang.....sapa lagi klu bukan Ekin Mawi........Ekin jea datang...mawi tertinggal kat KL.......huhuhuh.......apa lagi bergambar lah aku n kawan2 ku.......dengan Ekin nie.......Comel gak Ekin nie......so cute.......tapi kurus jea ekin nie......sesuai sgt pakai tudung gitu.........lembut jea cakap......kira oklah ekin nie...takdelah tergedik2 klu org nak ambik gambar dgn dia......huhuhu


nak bergambar pun kena ambik no.....hehehehhe


at last dapatlah 2 org nieee......bergambar dgn ekin


aku suka.... sbb jurugambar tak bertauliah aku nieeee......ambik gambar punyalah lama......


Aniza n Ekin......

aku jelous sungguh tgk gambar nie.......cantikkan....sbb aku yg ambik gambar nie.....heheehhe



esklusif ariani....harga....ketar rasa nak sebut.....


ambik peluang....

sebelum berangkat pulang....

Balik dari ariani masing2 kelaparan tapi jam menunjukkan waktu rehat sudah tammat.........terpaksalah membatalkan hasrat tuk makan nasi ayam yunan......ingatkan kenyang makang tudung.....huhuhuhuh.......bagi rakyat jelata terengganu yg belum pergi ke Ariani boutique.....marilah kita sama2 gi tuk menghabiskan duit yg ada..........sale nie sampai 5 Februari jea rasanye........so apa lagi Terjah...........