Followers

Sunday, November 29, 2009

Sekolah Syasha.....

Sempena cuti sekolah panjang.......sekolah syasha telah mangadakan 1 majlis penyampaian hadiah. Aku telah memasukkan syasha ke sekolah PASTI kat kg aku......klu nak tahu sebenarnye ada kisah disebalik kemasukan syasha kat sekolah PASTI pasir putih nie.......Sebelum syasha bersekolah di sini.....aku mendaftarkan syasha kat beberapa sekolah.....mula2 aku daftarkan syasha kat sekolah Al-Amin di Tok Jiring.....dekatlah jugak dgn umah aku.....tapi masalahnye..takde sapa nak ambik syasha bila dia balik sekolah......sekolah habis dalam kul 12.30tgh....aku n hubby bekerja dibandar so payahlah nak ambik lepas tue nak hantar balik umah......manyak minyak wooooo.......huhuhuhuh.....setelah diselidik dan dikaji aku pun antarlah syasha kat sekolah PASTI batu 6.......kat sini murid2 nye ramai dan sekolah nye pun besar...cikgu2 pun ramai.....selesalah jugak......so bermulalah alam persekolahan bagi syasha.....mula2 tue mmg rajin pergi sekolah....bangun sama pagi dgn aku pergi keje....lama2 tue dia mula buat hal tak mahu pergi sekolah.....naik angin lah jugak...sebab dah byk bayarkan.....anak aku ni 1 masalah jea....tido malam lambat jadi pagi2 malas nak bangun pagilah.....setelah difikir buat kali kedua......aku pun malas nak paksa2 dia...sbb dia pun baru 4 thn.....aku pun antarlah dia kat sekolah yg berdekatan dgn umah aku...mmg dekat sungguh la.....nak gi sekolah kul 10.00am pun boleh......so tak membebankan hubby nak gi antar n ambik dia.....jadi keje nekwan dialah mengangkut dia pergi dan balik sekolah......aku fikir dia pun baru 4 thn biarlah dia pergi sekolah main2 dulu......nnti masuk 6 tahun klu tak gi sekolah mmg nak kena rotan.....maybe aku pun nak tukar sekolah dia ...nak antar kat sekolah yang ok sikit....tgklah macam mana........so balik semula ke penyampaian hadiah kat sekolah syasha tue.....syasha telah mendapat no2.....dari .......jeng2....4 org budak 4 tahun...huhuhuhu...joke tak.....gelihati lah jugak kan.....sebenarnye klu ikut kertas peperiksaan syasha bnlh dapat no.1 tapi disebabkan dalam oral dia tak leh hafal doa tido, masuk tandas, n naik kenderaan yang dia tahu doa makan jea.......huhuhu..jadi turunlah gradenye.....takpelah asalakan tak dapat no corot......kira pandai jugaklah anak aku nie.....huhuhu(sapa lagi nak puji anak sendiri klu bukan ibunye....)huhuhu...............dalam penyampaian hadiah nie...gabungan sekolah PASTI daerah Batu Rakit....so mmg ramailah budak n ibu bapa yang hadir.......so jom tgk pic yang sempat aku snap.....



anak2 PASTI berkumpul....


ramai sungguh org.....


kanak2 PASTI membuat persembahan


persembahan nasyid

syasha pun masuk persembahan nasyid......



basar dah anak ibu...


bosan menunggu.......


dapat hadiah tempat ke2...........


syamil suka sangat.


syamil n ayah bosan menunggu.................






.



Sunday, November 22, 2009

HERO KU.......



SYAMIL SYARAFUDDIN......bulan nie syamil 9 bulan......pejam celik pejam celik...besar dah syamil....semakin besar semakin lasak......fuh....tak larat rasa nak kejar sokmo dia......nak mandi..nak makan....semuanye tak duk diam.....tido pun dah kurang skang......asyik nak main jea.....gado pun dah pandai.....gado dgn kakak dialah......fuh!!!!penat rase......skang ni dah boleh bangun sendiri tanpa berpaut pada apa2...nak melangkah tak pandai lagi.......klu dah jln nnti mcm mana lah nnti.......rumah pun dah mcm kapal pecah......baru ada 2 org budak....ish..ish...ish.....tgk kamera pun dah pandai......senyummmmmmm.......lepas tue nak tgk gak lah gambar dia dlm kamera.....huhuhuhu......



chesssss...


tgk camera tue.......


tgk lagi.....


si botak


suka sangat klu tempat gelap


heroku......I LOVE U....muah...muah








Sunday, November 8, 2009

tudung ariani n contact lens......

Hari nie aku rasa malas nak buat keje.....so aku pun update lah blog aku......minggu nie minggu puaskan hati...huhuhu..nak tahu nape......aku dapat 2 benda...first aku dapat tudung ariani second aku beli contact lens.......sukanyeeeeee.......sebenarnye dah lama aku nak beli 2 barang tue....dan akhirnye aku dapat gak.......saja nak menghabiskan duit......heheheeh....rasa macam nak beli jea lagi tudung ariani......takpe sabar...akan kubeli lagi.....huhuhuhu.....contact lens nie pun aku saja nak try pakai.....bila dah pakai rasa tak selesa jugak sebenarnye.....seronok lagi pakai cermin mata.......tapi pakai jelah sebab dah beli......nnti hubby aku marah pulak.....dah beli tak pakai.......huhuhuh..........



sempat lagi......posing dgn tudung ariani....


comel dok.........:P

gray eye.............


Monday, November 2, 2009

Siti Sujaihah n Mohd Fadley....

24/10/2009.....majlis kawin kat umah mokde.....anaknye yang 1st......so macam biasalah tolong2 apa2 yang patut.......penat mmg penat sbb nak layan anak lagi...lepas tue nak tolong pengantin pulak....tapi takpe demi k.long aku layan jea......huhuhuhu......warna tema mcm biasalah warna hijau......ramai sungguh org datang.....hadiah pun dah tinggi mcm klcc......aku pun bukan 24 jam duk kat situ..almaklumlah pegang anak lagi.....kepanasan...so aku berulang-alik jelah.....kenduri kawin kat trg ni mmg lain sikit.....klu dulu time mula2 aku datang sini...mmg janggal klu gi kenduri kat sini....klu org2 belah2 sana selain dari trg dan kelantan....sebelum sampai umah pengantin dengar dah bunyi kemeriahannye....lagu2 Selamat pengantin baru yang berkumandang....lepas tue klu makan ada meja n kerusi....lepas makan tinggal jea.....adalah yg datang mengemas meja tue nnti.....tapi kat sini kenduri nye diam jea....hanya kedengaran suara org2 saja.....duk makan pun atas kerusi jea tak de meja....lepas makan kena letak pinggan ditempat yang disediakan.....begitulah lebih kurang perbezaannye.....mungkin tue semua tak penting...sebab apa yang penting kerjasama......hahagaha.....yang penting pengantin selamat di ijab dan qabul.........Selamat Pengantin Baru....Semoga berbahagialah hendaknye.....


sian pengantin kena buat keje....


pandai ke tue......tibai jelah labu....


org2 kuat duk didapur..

kek...nyummm

sebahagian hantaran....

snap.....

betapa berlapisnye daguku.....

alaisyah intai pakwe ke....

pengantin n ainalaisyah.......

pengantin n mama

ambik berkat.....

eh..mak akulah.....

skang dah ada 2 mak....


pengantin yang masih baru...


posing wajib.....