Followers

Monday, October 26, 2009

ikan pari n sotong celup tepung...

Hari jumaat lepas mak saya diterbangkan oleh fireflyz datang kat trg....coz ada kenduri kawin anak mak de.....so meriahlah umah kami sebab ada tetamu.....suka sangat syasha nenek dia datang.....hari jumaat n sabtu kami sibuk dgn persiapan n kenduri kawin k.long tue (panggilan anak mok de)...hari ahad saya n hubby saje ambik cuti....kononnye penatlah lepas kenduri....disamping nak bawak mak saya shooping kat trg.....petang tue kami pergi mana lagi klu bukan pasar payang.....borong apa 2 yang patut.....lepas tue kami pergi makan ikan n sotong celup tepong....kami gi makan kat mengabang telipot...sebab sebelum nie aku dah bawak mak aku gi makan sotong n ikan celup tepong kat airport..so nak rasa gerai lainlah pulak kan.....seperti yang diharapkan licin.....nyam...nyam......balik umah kekenyangan.....hari isnin mak aku naik flight kul 04.30pm.....so aku dapat pelepasan keluar awallah..sebab nak antar mak gi airport........



pinggan yang masih penuh dengan ikan n sotong.....


syasha n umisu menjamu selera....


jeng..jeng...jeng...licin berkilat......



Hasil kerja tanganku.......

Comel tak.......inilah hasil kerja tanganku......sempena majlis perkahwinan causin hubby....aku telah menjahit manik di baju kawinnye......jahit kat lengan jea.....ingatkan nak jahit kat bawah baju jugak....tapi tak sempat..tue saja yang mampu aku jahit....almaklumlah....heroku sedang membesar........so faham2 jelah.....


depan lengan

belakang lengan


Tuesday, October 13, 2009

Jamuan Raya Office............

Ahad lepas...office aku telah mengadakan jamuan hari raya.......tapi bukan dibuat di wisma....jamuan tue dibuat di Pejabat Penilai daerah....berhampiran lah jugak dgn wisma tue....aku telah diletakkan tugas menyediakan makanan....ituyang best tue.....sebab sambil menghidang sambil masuk mulut.....bila time nak menjamu kita org yang bahagian menghidang dah kekenyangan...hahhaha...antara makanan yang dihidangkan nasi dagang, laksa trg,lemang dgn ayam kg,sate......dan desert yang banyak........


desert yang dibawa oleh mereka2 yang rajin.....aku bawak badan jea....


kosong lagi tak letak lagi makanan....


laksa trg....


org2 kuat bhagian menghidang


potong lemang bagi kat k.da.....


sibuk nyeeee.....


k.mah bagi arahan jea.....


me n anida........


makan jgn tak makan...


Pengarah.....


menjamu selera....


antara tetamu2....


nyum...nyum...


pilot control hensem.......


kekenyangan...


jejaka melayu terakhir.....huhuhu


posing dulu...


with my friend......rakan seperjuangan....hahhaha


Tuesday, October 6, 2009

open house.........


Pada hari sabtu lepas aku n hubby buat makan sikit2 kat umah aku......nak kata open house bukan open house nak kata bukan open house tapi open house.....huhuhu fikirlah sendiri yea....makanan yg disediakan kan pun tak banyak.....aku hanya sediakan soto n meehoon jea.....yang lain2 tue pencuci mulut....tapi apa yang penting aku yang memasak semua makanan yang disediakan......sedap tak sedap tak tahulah.....penat jgn cakaplah.....sebab aku seorang je duduk dapur tunggang langgang......ye lah org lain tak tahu nak masak soto macam mana....nasib baik aku pakai pinggan n cawan plastik...klu tak satu kerja lak aku kena membasuh pinggan mangkuk.......makanan yang disediakan mmg sold out.......mlm tue aku kena memasak kuah sup lain pulak tuk kwn abg aku yg datang malam.......aku jemput pun tak ramai org.....takut tak cukup makanan........so sama-sama kita tgk pic makanan sbb pic org tak sempat nak snap...busy layan tetamu...huhuhuh....



begedil n sambal kicap...


nasi impit


kuah soto.....


isi ayam yg disiat2....


meehon......

agar-agar laici yg tak jadi sbb kurang rasa manis n lemak......(apalah mak aku nie salah bagi resepi)


kek coklat segera


Sunday, October 4, 2009

hepy anniversary to me..................

bulan 10 nie genap 5 thn aku n hubby married..............byk gak dugaan n cabaran yang datang sepanjang 5 thn tue......biasalah kan......perkahwinan nie satu perjudian hidup.....takde apa2 yang istimewa coz...pada tarikh yg sama aku n hubby sibuk menolong majlis k.long mokde menikah...tambahan pulak baru lepas raya...so budget mmg takde nak sambut anniversary nie.....hahahhahaha.......raya dah terlebih budget.....raya sgt lah tue.....so diharapkan tahun hadapan aku n hubby dapat meraikan anniversary kami dgn meriah sekali....bersama puteri n putera kesayangan kami.....


Thursday, October 1, 2009

Syamil Syarafuddin n Alaisyah Syazwina

Seronok tgk syamil n alaisyah membesar...........



mu tgk aku..aku tgk mu....


garang sungguh mek sorang nie....


eh nak gi mana kakak alisyah....adik syamil duk comel dah tue...


Syamil 7 bln


susah nak senyum.....


bermain2...


sukanyeee dia....