Followers

Wednesday, September 16, 2009

Shopping...shopping..shopping....

Menjelang hari raya nie..mcm biasalah org pompuan nie....apa lagi klu bukan shopping....tahun nie aku shopping kat trg jea.....sbb tahun nie bulan puasa aku tak balik s.alam...selalunye...aku shopping kat s.alam...bukan tak nak shopping kat trg...almaklumlah...kat tempat lain lebih byk pilihan dari trg nie....(klu akulah)....so aku shopping kat butik anakku dan worlds of cartoon jea tuk baju syamil...skang nie gila beli baju budak laki2 lak...dulu dah puas beli baju budak pompuan....comelnyeeeee....rasa nak beli byk pasang tapi almaklumlah tahun nie takde bonus so terpaksalah budget2 sikit....lama gak aku memilih sampai kena bebel dgn hubby....dia kata"klu dah berkenan satu baju tue ambik jea...tak payah tgk baju lain dah" !!!!! ada ke patut kata gitu....kita mesti nak beli baju yang comel....cantik....dan berpatutan dgn harganye....kan..kan...tak blh bawak hubby aku pergi shopping...lain kali kena gi sendiri jea...
Pilih punya pilih punya pilih aku pun dapatlah beberapa pasang tuk syamil...baju tuk syasha takdelah kat situ sbb kebanyakkan baju baby saja...so aku pun berhajat nak beli baju syasha kat hock kee seng jea....lepas tue aku pergi TTC pulak...cadangnye nak cari baju melayu syamil...tapi tak jumpa....yang jumpa tudung syasha....belilah tudung syasha ikut warna baju syasha....jalan2 dlm TTC jumpa tudung ariani.....Comelnyeeeeeee..nak beli ke tak....aku mmg cari tudung ariani yang mcm pelangi tue...baru la nie aku jumpa kat trg.....last2 aku buat keputusan tak yah beli dulu la..aku nak order kat kakak aku jea....suruh ia beli kat s.alam....huhuhuh..pompuan...pompuan....
Balik dari shpping tue tilik punye tilik rupa-rupanye..aku beli baju syamil semua nye berbelang-belang.....huhuhuhu nak buat mcm mana aku cukup berkenan dgn baju2 yg berbelang nie....hhhaahaha...malam tue beli pulak baju syasha kat HKS....tak byk pilihan...tapi aku beli jelah mana yang ada...baju sysha pun berbelang2 gak....huhuhuh....besoknye aku pergi membeli tudung aku diatas bustand dan kasut di butik viss....kemudian pergi pasar payang jumpa baju melayu syamil saiz 0....gembira rasanye....dapat gak baju melayu syamil ikut warna tema kami sekelurga....people colour....habis shopping tuk ibu n anak2nye....hubby aku kata ia nak gi shopping dgn kawan dia....takpelah.....asalkan....kelengkapan aku n anak2 cukup.....hahahhahha...puas hati...puas hati....puas hati.....:p





No comments: