Followers

Thursday, September 3, 2009

Bulan Puasa....

Pejam celik pejam celik hampir 2 weeks kita berpuasa.....selama 2 weeks tulah aku memasak tuk berbuka puasa......masak pun 2 atau 3 lauk jea....itu pun penat jgn cakaplah...yelah lepas masak nak bagi anak makan lepas tue nak mandikan ia.....ish...ish....baru tahu pengorbanan seorang ibu....kan...jonet..kan....beli kat bazar ramadan pun hany 2 x jea....kira pecah rekod lah tahun nie.......berbuka puasa dengan mak mertua pun hanya sekali sahaja tue pun aku memasak jugak.....macam-macam masakan aku masak....kadang2 dah kehabisan idea nak masak apa....kena buka buku resepi.....so far apa yang aku masak tak mengecewakan lah....cuma tak masin jelah sbb klu bab2 meletak garam ni aku mmg fail....so mmg aku letak garam dgn berhati2 klu bulan puasa nie....huhuhu....hubby aku makan jea apa yang aku masak......yelah tgh lapar kan......aku pun makan sekadar yang perlu jea....yelah sendiri masak sendiri makan..huahuahua....time nielah rindu dgn masakan mak...bulan puasa tahun nie tak dapat nak berbuka puasa dgn keluarga di s.alam...sbb aku baru balik sebelum puasa....so klu balik takut lari budget....dah lah tak dapat bonus....huhuhuh....sekian...wasalam




No comments: