Followers

Thursday, August 20, 2009

Selamat Menyanbut Ramadan Al-Mubarak




Tinggal lagi 2 hari kita akan menyambut bulan Ramadan yang mulia ini......so sebelum menjelang bulan ramadan ni makanlah apa2 yang patut dimakan pada siang hari sebelum kita berpuasa.....tahun nie alamatnye kenalah ganti puasa..sebab tahun lepas aku pregnant so aku hanya ponteng puasa 1 hari jea.....nak ganti puasa yang 1 hari tue punyalah payah.......tapi ganti tetap ganti cuma lambat jea....huhuhu.....tahun nie rasanye....seronak sikit puasa rasanye sebab puasa di dapur baru bukan rumah baru hahahah apa yang penting dapur baru....sedp sikit nak mamasak...kononnyelah so kenalah berhempas pulas memasak didapur..nak beli pun boring jugakkan.....tahun nie pun aku kena bangun sahur sebab aku n hubby aku tak tahan klu tak sahur....nnti perut masuk angin n memulas2...sakit gastriklah katakan....bila jadik macam nie ingat time zaman kecik-kecik dulu puasa...sahur mmg tak pernah langsung tapi yang peliknye...perut nie boleh tahan jugak...tapi bila dah tua nie masuk time 12.00am perut dah mula menyanyi....huhuhu....Puasa tahun nie nak berazam untuk pergi sembahyang terawih.....klu boleh nak gi tiap-tiap mlm tak tahulah tercapai ke tak...sebab anak kecik nie payah jugak....klu tgh sembahnyang dia menanggis kelibut jugak rasanye.....oklah panjang pulak celoteh....dikesempatan ini saya nak ucapkan SELAMAT BERPUASA...SEMOGA PUASA DAN AMAL IBADAT KITA DITERIMA ALLAH S.W.T






No comments: