Followers

Sunday, July 5, 2009

Bertunang.....

Hari jumaat minggu lepas...kak long sujaihah...anak pada mokde dan sepupu pada husband telah pun melangsungkan pertunangan.......bertunang dgn org terengganu jugak....aku adalah org2 kuat yang menghias bilik dan memekapkan bakal pengantin nie....kira jadi bidan terjun jugak lah....nasib baik aku mekap jadi muka k.long lagi klu jadi muka badut..tak tahulah....huhuhu...tapi oleh kerana bakal pengantinnye pun dah memang comel so klu aku mekap jadi badut pun mesti comel jugak...huhuhu....Yang menariknya tentang pertunangan nie....ialah.....kenal melalui org tengah....minggu lepas datang kerumah nak tgk orgnye ...tak sampai seminggu terus datang rombongan meminang......menarikkan....itulah dinamakan jodoh....tempoh pertunangan pulak kurang dari 6 bln..maybe akhir tahun nie kot nak berlangsungnye.....kira bercinta lepas kahwinla nie....aku tabik jugalah kat k.long nie sbb ia kata tak kisah.....dan ia tak mahu klu bercinta dulu sblm kahwin nnti tambah dosa sbb selalu kuar dating....(betul jugakkan)....apa yang penting dlm perkhwinan ialah kita menerima dia seadanya dan dia pun menerima kita seadanya.......aku doakan semoga k.long sujaihah "SELAMAT MENGHARUNGI ALAM PERTUNANGAN DAN SEMOGA BERKEKALAN HINGGA AKHIR HAYAT".... jom layan tgk gambar tapi sorrylah gambar tak memuaskan sbb ambik guna h/phone jea...


comel dok aku mekap....utk tempahan sila dail..... huhuhuhu

bersama-sama anak2...

nak gambar gak ngan bakal pengantin


k.long n mother (mokde) dan tukang menyibuk sokmo


bersama-sama ngan sepupu-sepupunya


fiza (adik ipar) n k.long


tie (adik ipar jugak) n k.long


1 mak dara 2 anak dara


2 comments:

suehainiey said...

bleh jadi mak andam la lps ni...bukak business

syuzie's said...

huhuhuhuhu.....tunggu pencen dulu la......jadi mak andam tua