Followers

Sunday, July 19, 2009

alahai syasha................


Teka apa yang syasha buat nie....

macam tengah tgk TV.....

kenapalah duduk mencangkung tengok tv...penat2 ayah n ibu beli sofa....


macam tido je......dahlah pakai baju lain seluar lain....hish....hish....anak sapa nie....


laaa......betul la tido rupanye........buruk sungguh gayanye....


sian anak ibu tertidur sambil membuang air besar dalam pampers.......dah besar pun nak pakai pampers klu nak membuang.........



SEKIAN...TIMA KACEH.........





MANDI TIME........

mandi time........seronoknye tgk syasha n syamil berendam.....rasa nak terjun sekali jea....tiem cuti2 nilah...dapat layan anak2 mandi manda...tak dapat mandi kolam renang...mandi kolam buatan pun jadilah.....betul tak syasha n syamil......


posing dulu sebelum mandi......


eeeeee.........tak malunye........


posing katak berendam nie...........


ayah pun sama jugak......


habis air dlm kolam...bila ayah masuk

Tuesday, July 14, 2009

syasha n syamil



tgk cerita hantu.....

semalam lepas siap memasak n makan aku n hubby bukak vcd cerita hantu.......tajuknye...Jangan Tegur....seram jugak...sbb tgk malam2 nie.....klu tgk siang2 maybe tak takut sangat kot.....anak aku yg 1st tue...syasha.....takut jugak nak tgk....tapi sbb ayah n ibu ia gatal nak tgk cerita hantu....terpaksalah dia tgk gak.....aku sempatlah merakam gelagat ia tgk cerita hantu.....tapi last2 aku yg suruh hubby aku tutup vcd tue sbb aku pun takut gak....huhuhuhu.....so kesudahannye....tak tgk sampai habisla cerita tue......lebih baik buat tahi mata...zzzz....zzzz....


seram dok...hua...hua.....


Gelagat2 syasha tgk cita hantu.........


nie time seram la nie......


berlindung di sebalik tangan ayah...(bukan tangan ibu sebab berbulu)


tulah nak tgk sgt........


nie time tak seram la nie.....blh lagi mkn keropok..mcm dalam panggung wayang gitu (ganti popcorn)


tengok syamil relax jea tgk cita hantu...huhuhu

Sunday, July 12, 2009

aktiviti hujung minggu

  • mcm biasalah bila tiba hujung minggu mesti mcm2 aktiviti yang nak dibuat selain dari tidur...zzzzz.....malam jumaat lepas....aku..hubby dan anak-anak telah pergi ke pantai airport tuk menikmati burger sambil menghirup udara pantai.....gelap gelita...hanya diterangi lampu jalan jea...tapi nampak lagi lah burger tue....kenyang jugak makan sebiji burger.....


kesian syamil tak leh nak makan



syamil nak makan cermin keta jelah....ibu tak bagi syamil makan hua....hua....hua..


suka duk tempat gelap2....


gelapnye gambar......


  • pagi-pagi hari jumaat aku...hubby dan mak mertuaku.......telah pergi pasar di satu tempat yang dinamakan pulau kambing.....bukannye byk kambing kat sini tapi banyak ikan.....mcm2 ikan ada......sotong n udang pun ada.........murah mmg murah.....aku pun memborong apa-apa yang patut tuk dijadikan bekalan selama seminggu....selepas gi pasar pulau kambing kami pegi pulak ke pasar borong jalan kuala berang...beli sayur la pulak....banyak menu nak masak nie....huhuhuhu....(jgn beli saja sudahlah)......rambang mata sungguh tengok banyak makanan.....dah habis membeli kami pun balik.........puas hati...huhuhuhuh

keadaan di pasar pulau kambing



pagi2 ramai dah orang


ikan2 segar


sotong2 segar



pasar borong (sapalah enterframe dalam pic aku nie)

Thursday, July 9, 2009

officeku......

setiap hari aku akan datang ke sini...tempat aku mencari rezeki.....itulah dia officeku......aku masuk keje pukul 07.30am...saja masuk awal sbb balik pun awal 04.30pm....tapi bila hari khamis balik lagi awal pukul 03.00pm.....office aku skang nie tgh renovate...nak buat bilik2 pegawai.....kat office aku aku nie ada 15 org staf jea....staf teknikal duk kat bangunan lain......aman rasanye duk kat office yang tak ramai staf nie....boleh buat keje lain selain dari buat keje office...huhuhu...nak kata seronok duk kat sini rasanye seronok lagi duk kat office lama kat akauntan negeri selangor....walaupun banyak keje....tapi seronoknye lain sbb duk kat negeri tumpah darah kita...ialah dekat dgn family kita....nak buat macam mana ni semua dah tertulis yang aku akan duduk kat bumi terengganu nie......maybe klu ada rezeki aku nak kembali menetap di negeri asal aku semula......


pintu masuk


ruang tengah


renovate


eo yang banyak songeh..........huhuhuh


k.zaimah.....typist naik clerk...suka sangatla tue


Wednesday, July 8, 2009

Syamil meragam.....

Sejak syamil dah pandai meniarap nie....payah sungguh nak tinggal dia....sebab dia dah pandai tengok orang....klu ada orang takpelah....tapi klu tinggalkan dia sorang2...mesti nangis dah.....






suka sangat klu org main-main dgn dia...terutama kakak dialah....

Majlis di PUSTAKA

Lama rasanya tak update blog.....walaupun baru 2 hari aku tak update...semalam aku busy sikit....sebab aku menjadi urusetia untuk Majlis pengenalan sistem NAPIC kat Pustaka Terengganu...so semalam 1 harilah aku duduk kat sana.......best jugak bila kuar darai office nie....boleh gak nak lepas2 tension....jimat pun jimat gak...sbb makan minum kita ditanggung......huhuhu...ada 2 sessi pagi dan petang....ramai jugak lah yang hadir.....adalah pegawai2 dari ibu pejabat yang hadir....orang luar klu datang kat trg nie....mmg tak de tampat lain nak pergi selain dari pasar payang....dan beli kopok lekor...1 hari tak habis shooping lagi.....dan lagi pegi shooping sebelum pergi ke lapangan terbang....aku dulu pun sebelum duk trg nie..excited gak nak pegi pasar payang klu datang trg.....tapi bila dah menetap kat trg nie...jangan haraplah nak gi pasar payang....lalu depan pasar payang pun jarang2.......sbb jem gila..payah nak cari parking....terutama musim raya....


di dalam dewan Pustaka Terengganu


org kuat komputer.........terlebih kuat...


penyambut tetamu......makdara2 belaka


posing dulu......


control cun....org datang nak mendaftar nie....huhuhuh