Followers

Tuesday, June 30, 2009

cuti hujung minggu

bila tiba hari khamis mesti rasa semangat sangat..sbb besok hari cuti minggu ....boleh bangun lambat tidur.....hu..hu..hu (tabiat time anak dara dulu tak ubah2)...mcm biasalah bila time cuti hujung minggu nie....aktivitinye...kemas rumah....basuh segala baju yang tak trbasuh....lipat segala baju yang bertimbun2 dlm bakul.......of course lah memasak tuk suami dan anak2 tersayang...tak sedap pun jadi sedap sbb sekali sekala memasak...huh...hu.....disebabkan keboringan melanda pada cuti hujung minggu yang lepas....aku telah mengikut husband pergi brmain futsal kat gong badak....dekat jea dengan rumah...aku telah mengangkut dengan anak2 sekali pergi tengok ayah dia main futsal.......saja jea suka2....sekurng2nye.....takdelah aktiviti yang sama jea bila cuti hujung minggu....betul tak...he...he...


gelanggang futsal


layan tgk jea...walau pun tak berapa minat tgk bola
sempat jugak posing
boring2 tgk org main bola

syamil dah meniarap

Syamil Syarafuddin dah pandai meniarap.............usianye baru masuk 4 bulan....2 minggu lepas dah boleh meniarap...suka rasanye....walaupun nie anak kedua..tapi time anak 1st dulu tak ingat dah bila time dia meniarap...he..he..he...sian syasha ibu dia dah jadi pelupa......anak aku yang second nie mcm malas sikit nak terbalik2 kan badan dia...aku dan kakak dialah yang tolong dia tolak badan dia tuk mengiring sampailah boleh meniarap....he..he...he..last-last boleh jugak meniarap...tapi bila dah pandai meniarap nie....lain pulak citenye....ialah.asal meniarap jea dia nangis...asal nangis jea dia meniarap......susah jugak..tak leh nak tinggal........tapi apa yang penting....kerjasama.....ayah...ibu....n kakak syasha....



saat2 nak meniarap
yea !!! berjaya
jap lagi nangis la tue.......

Thursday, June 25, 2009

penatnye..........

Hari nie aku malas sebenarnya nak pegi keje...tapi pegi gak keje sebab cuti pun tak berapa nak ada....penat sungguh...rasa nak tidur...klu diberi bantal kat aku time nie...gerenti aku tidur....penat sebab semalam rumah aku adalah buat sembahyang hajat dan makan sikit sempena nak masuk rumah.....buat makan pulut kuning jea...jemput orang-orang surau jea...kawan2 aku sorang pun tak tahu...bukan apa rumah aku nie duk kat corok kampung so klu jemput pun mesti tak datang...lain kali la pulak klu nak jemput kawan....aku terlupa nak ambik gambar so tak dapatlah nak tunjukkan suasana majlis tue...oklah......sekian tuk hari nie

Monday, June 22, 2009

rumah berwajah baru

bulan nie adalah bulan yang paling aku suka sbb rumah aku baru sahaja siap.....actually rumah nie lama dah siap tapi tak siap sepenuhnya...so baru-baru nie kami telah merenovate rumah kami menjadi rumah yang diidam-idamkan...(bolehla)....so jom kita layan tengok rumah baru aku.....

bilik air utama
Bilik air dalam bilik
bilik untuk beradu
nie ruang untuk bersantap sekali dengan dapur

Nie bahagian ruang tamu









Sunday, June 21, 2009

anak-anakku


hari nie hari permulaan tuk minggu bekerja....rasa tak puas cuti 2 hari jea...yelah penat melayan karenah anak-anak......dgn bapak nye sekali...walaupun penat tapi bila tgk muka anak2...layan karenah mereka...hilang rasa penat....hilang segala sakit time nak bersalin kan mereka dulu......itulah kebesaran allah.....sakit macam mana pun semasa bersalin tapi tetap nak bersalin jugak...betul tak....he..he...he...


assalammualaikum semua.........................

hai ................akhirnye....aku bukak jugak blog nie....lama dah nak buat tapi tak kesampaian......harap2 ada yang sudi menjenguk blog aku nie....