Followers

Thursday, December 31, 2009

hepy new year 2010.....................



Rasanye tak terlambat lagi aku nak wish hepy new year........kelambatan nie.....disebabkan aku agak busy akhir2 tahun nie...almaklumlah nak tutup akaun...byk yg kena disettlekan.......ditambah dgn kemalasan nak mengarang ayat tuk blog nie......skang nie pun sibuk gak sbb ada AKB stapi aku dan lagi selit2 tuk mengarang di blog aku nie.......Tahun 2009 dah berlalu........byk gak kenangan manis dan pahit yg manisnye......aku selamat melahirkan baby boy pada 24 february 2009.......dan byk lagilah.........kenangan pahitnye.......tak payah nak disebut lah sbb aku tak nak ingat semua yg pahit itu...biarlah ia hanye menjadi pengalaman dan pengajaran dlm hidup kita.......:(.......klu sebut tahun baru cam biasalah AZAM......so tahun 2010 aku ingin menjadi lebih baik........terbaik di mata suami n anak2 dan keluarga aku.........semoga tahun 2010 akan menjanjikan kebahagian buat kami sekeluarga dan semoga Allah melimpahkan rahmatnye.......murahkan rezeki kami anak beranak.........AMIN......





Wednesday, December 30, 2009

syasha main masak2.......

Minggu lepas ibu nye main masak2....minggu nie..anaknye pulak main masak....huhuhuuhuh.........alhamdulilah....moga bila syasha dah besar nnti rajin tolong ibu kat dapur.......hahhahahha.........anak aku klu bab mainan mmg no 1......klu tak ikut nnti mengamuk berguling2 kat lantai pasaraya sapa yg malu aku n hubby gak yg malu....huhuhuhu.......terpaksalah aku ikut kemahuan nye....membeli mainan set memasak.........macam kabinet dapur tue.........siap bunyi lagi klu tekan butang api tue.......bunyi masak air lah...bunyi panggang ayam lah.......lepas tue ada nyala warna merah...kononnye..tgh memasak lah........teruja n excited lak ibu tgk permainan syasha......hahahhahah....canggih2 sungguh permainan zaman skang nie......ibu bapa lak jadi pokai nak beli mainan anak2..........sebenarnye mmg kita tak leh manjakan ank2 kita dgn mainan2 nie.......sbb nnti dah jadi kebiasaaan klu gi pasaraya nak beli mainan......contohnye....macam anak aku syasha.......semoga syamil nnti tak jadi mcm kakak dia...amin.....



lengkap dgn kabinet dapur

syasha tunjuk skill memasak

tunggu makanan yg dimasak........ada lampu warna merah.....

siap dah masak.......time to eat...



Sunday, December 27, 2009

mari main masak2............

Hujung minggu yang baru berlalu nie.........macam biasalah aktiviti..lepas bangun tido......gi cari makanan....disebabkan mak mertua aku yg disebelah rumah tak menyediakan makanana pagi makan kami anak beranak pun gi lah makan kat kedai.......huhuhuhuhu...nak masak..rasa malas pulak.......gi pekena nasi minyak n roti canai kat warung pok noor......kenyang2...balik makan pagi.....gi jemur kain......lepas tue apa lagi kemas rumahlah.........sapu sampah......kemas mana yg tak kemas.......almaklumlah rumah aku nie tukang bersepahnye ramai.......tukang mengemasnyeeee....aku sorang jea........terutamanye...si kecik syamil......suka menyelerakkan barang yg berada di atas...semuanye dia bawak turun ke bawah.....contoh macam majalah ke album ke......aku susun kat atas rak.....tak sampai 20 minit tgk ada dah kat bawah.....keje sapa lagi syamil syarafuddinlah............hish...hish.....abis mengemas masuk dapur lak.....time ni si kecik tue tidolah.......klu tak tak leh buat keje.........menu hari nie.......nak masak butter prown.....fuh nama jea dah sedap didengar...huhuhuhu.....aku blaja dari mak aku........so buat pertama kalinye aku telah mempraktikkannye........jadi ke......jeng2.....bolehla.......cuma agak berminyak sikit.......n mak aku kata letak butter aku gi tibai letak planta.........huhuhuhuhu......menu seterusnye......kailan masak ikan masin......menu nie mmg selalu dah masak......lepas tue masak sotong sambal tumis.......n menu yg wajib...ikan goreng........disebabkan hari tue aku ada kerajinan....aku pun potong lah buah2han kecik tuk dijadikan rojak.....kuahnye ambik yg dah siap jea..........mak mertua aku pun...malas nak masak.........dia pun menumpang lah makan ramai2 kat pondok yg dibuat oleh abg aku.......baik punye menantu .......hahhahahhaha........abis memasak........ada baca yassin kat umah mokde....bersebelahan dgn umah mak mertua aku.........abis baca yassin dalam kul.......04.00pm...balik umah....rest...rest...rest...fuh penat rasa.....rasanye...penat duk umah lagi dari duk office........sbb kat umah aku sorang je dok buat keje kat umah......akulah jaga anak........abg aku busy wat keje lain......tension...tension.....tak ambik tahu apa jadi kat umah dia nie.........rasa nak nangis pun ada....waaawaaawaaa.......padan muka aku......sabor...sabor...sabor....second day cuti rutin macam semalm gaklah.....tapi hari nie makan kat umah jea.......tgh mcm biasa masak......menu tuk hari tue......tomyam.....singgang sotong (sbb abg aku tak suka tomyam)....goreng tauge..ikan goreng.......makan beramai gak dgn mak mertua sekeluarga....sekian oklah....jom kita layan tgk gambar.......tapi aku tak sempat nak ambik gambar pondok..yang mmg tak cantik tue......hahhahahhahahha


menu hari jumaat


butter prawn

sotong sambal tumis.....

kailan ikan masin

desert...rojak buah


menu hari sabtu


tauge goreng kunyit

tom yam

singgang sotong





Tuesday, December 15, 2009

seseorang yang aku sayang.........

sEMOGA ALLAH mELIndUNgI kELUarGA INI.....AMIN......



Tuesday, December 8, 2009

balik shah alam....

minggu lepas aku balik s.alam............sekejap jea.....sbb cuti aku tinggal 1 hari saja lagi tuk tahun nie.....kena tunggu tahun depan pulak klu nak cuti.....huhuhuhu...sian aku....aku balik pun sempena ayie's wedding......my best friend dari aku sekolah rendah hinggalah dah beranak pinak skang...aku n ayie still berkawan lagi biarpun on off.......ramailah kwn2 lama yang datang....windunyeeeee...tgk masing2 dah bertambah2 tapi aku jea maintain...huhuhu jgn jelous.......badan aku nie mmg susah nak naik.......rasa kekok pun ada bila lama tak cakap n jumpa......lepas bertahun2 jumpa balik......fuh.....ingat balik zaman dolu2.....zaman berbasikal......huhuhuhuhu.....zaman melepak.....bila petang jea pergi merayau kat umah member2 seangkatan sambil makan mangga.......sonoknye bila ingat balik zaman dahulu kala....problem pun takde..klu ada pun dengan pelajaran jea.....huhuhuhuhu.......aku rindu dengan zaman itu......aku rindu nak tinggal kat shah alam.....aku rindu nak tinggal dengan mak abah kakak n adik aku.........waaaaaa....waaaaa...waaaa......bila boleh balik menetap shah alam nie.......over lak..........huhuhuhuhuhu.....oklah......jom kita tgk pic kat majlis tue........actually aku terlupa nak bawak camera....so aku tumpang camera kawan2 aku jelah.....tue pun aku curi kat face book diaorg......curi ke?????.........gambarnye jadik kecik.........so sediakanlah kanta pembesar.....hahhahahah.......




Sunday, November 29, 2009

Sekolah Syasha.....

Sempena cuti sekolah panjang.......sekolah syasha telah mangadakan 1 majlis penyampaian hadiah. Aku telah memasukkan syasha ke sekolah PASTI kat kg aku......klu nak tahu sebenarnye ada kisah disebalik kemasukan syasha kat sekolah PASTI pasir putih nie.......Sebelum syasha bersekolah di sini.....aku mendaftarkan syasha kat beberapa sekolah.....mula2 aku daftarkan syasha kat sekolah Al-Amin di Tok Jiring.....dekatlah jugak dgn umah aku.....tapi masalahnye..takde sapa nak ambik syasha bila dia balik sekolah......sekolah habis dalam kul 12.30tgh....aku n hubby bekerja dibandar so payahlah nak ambik lepas tue nak hantar balik umah......manyak minyak wooooo.......huhuhuhuh.....setelah diselidik dan dikaji aku pun antarlah syasha kat sekolah PASTI batu 6.......kat sini murid2 nye ramai dan sekolah nye pun besar...cikgu2 pun ramai.....selesalah jugak......so bermulalah alam persekolahan bagi syasha.....mula2 tue mmg rajin pergi sekolah....bangun sama pagi dgn aku pergi keje....lama2 tue dia mula buat hal tak mahu pergi sekolah.....naik angin lah jugak...sebab dah byk bayarkan.....anak aku ni 1 masalah jea....tido malam lambat jadi pagi2 malas nak bangun pagilah.....setelah difikir buat kali kedua......aku pun malas nak paksa2 dia...sbb dia pun baru 4 thn.....aku pun antarlah dia kat sekolah yg berdekatan dgn umah aku...mmg dekat sungguh la.....nak gi sekolah kul 10.00am pun boleh......so tak membebankan hubby nak gi antar n ambik dia.....jadi keje nekwan dialah mengangkut dia pergi dan balik sekolah......aku fikir dia pun baru 4 thn biarlah dia pergi sekolah main2 dulu......nnti masuk 6 tahun klu tak gi sekolah mmg nak kena rotan.....maybe aku pun nak tukar sekolah dia ...nak antar kat sekolah yang ok sikit....tgklah macam mana........so balik semula ke penyampaian hadiah kat sekolah syasha tue.....syasha telah mendapat no2.....dari .......jeng2....4 org budak 4 tahun...huhuhuhu...joke tak.....gelihati lah jugak kan.....sebenarnye klu ikut kertas peperiksaan syasha bnlh dapat no.1 tapi disebabkan dalam oral dia tak leh hafal doa tido, masuk tandas, n naik kenderaan yang dia tahu doa makan jea.......huhuhu..jadi turunlah gradenye.....takpelah asalakan tak dapat no corot......kira pandai jugaklah anak aku nie.....huhuhu(sapa lagi nak puji anak sendiri klu bukan ibunye....)huhuhu...............dalam penyampaian hadiah nie...gabungan sekolah PASTI daerah Batu Rakit....so mmg ramailah budak n ibu bapa yang hadir.......so jom tgk pic yang sempat aku snap.....



anak2 PASTI berkumpul....


ramai sungguh org.....


kanak2 PASTI membuat persembahan


persembahan nasyid

syasha pun masuk persembahan nasyid......



basar dah anak ibu...


bosan menunggu.......


dapat hadiah tempat ke2...........


syamil suka sangat.


syamil n ayah bosan menunggu.................






.



Sunday, November 22, 2009

HERO KU.......



SYAMIL SYARAFUDDIN......bulan nie syamil 9 bulan......pejam celik pejam celik...besar dah syamil....semakin besar semakin lasak......fuh....tak larat rasa nak kejar sokmo dia......nak mandi..nak makan....semuanye tak duk diam.....tido pun dah kurang skang......asyik nak main jea.....gado pun dah pandai.....gado dgn kakak dialah......fuh!!!!penat rase......skang ni dah boleh bangun sendiri tanpa berpaut pada apa2...nak melangkah tak pandai lagi.......klu dah jln nnti mcm mana lah nnti.......rumah pun dah mcm kapal pecah......baru ada 2 org budak....ish..ish...ish.....tgk kamera pun dah pandai......senyummmmmmm.......lepas tue nak tgk gak lah gambar dia dlm kamera.....huhuhuhu......



chesssss...


tgk camera tue.......


tgk lagi.....


si botak


suka sangat klu tempat gelap


heroku......I LOVE U....muah...muah








Sunday, November 8, 2009

tudung ariani n contact lens......

Hari nie aku rasa malas nak buat keje.....so aku pun update lah blog aku......minggu nie minggu puaskan hati...huhuhu..nak tahu nape......aku dapat 2 benda...first aku dapat tudung ariani second aku beli contact lens.......sukanyeeeeee.......sebenarnye dah lama aku nak beli 2 barang tue....dan akhirnye aku dapat gak.......saja nak menghabiskan duit......heheheeh....rasa macam nak beli jea lagi tudung ariani......takpe sabar...akan kubeli lagi.....huhuhuhu.....contact lens nie pun aku saja nak try pakai.....bila dah pakai rasa tak selesa jugak sebenarnye.....seronok lagi pakai cermin mata.......tapi pakai jelah sebab dah beli......nnti hubby aku marah pulak.....dah beli tak pakai.......huhuhuh..........



sempat lagi......posing dgn tudung ariani....


comel dok.........:P

gray eye.............


Monday, November 2, 2009

Siti Sujaihah n Mohd Fadley....

24/10/2009.....majlis kawin kat umah mokde.....anaknye yang 1st......so macam biasalah tolong2 apa2 yang patut.......penat mmg penat sbb nak layan anak lagi...lepas tue nak tolong pengantin pulak....tapi takpe demi k.long aku layan jea......huhuhuhu......warna tema mcm biasalah warna hijau......ramai sungguh org datang.....hadiah pun dah tinggi mcm klcc......aku pun bukan 24 jam duk kat situ..almaklumlah pegang anak lagi.....kepanasan...so aku berulang-alik jelah.....kenduri kawin kat trg ni mmg lain sikit.....klu dulu time mula2 aku datang sini...mmg janggal klu gi kenduri kat sini....klu org2 belah2 sana selain dari trg dan kelantan....sebelum sampai umah pengantin dengar dah bunyi kemeriahannye....lagu2 Selamat pengantin baru yang berkumandang....lepas tue klu makan ada meja n kerusi....lepas makan tinggal jea.....adalah yg datang mengemas meja tue nnti.....tapi kat sini kenduri nye diam jea....hanya kedengaran suara org2 saja.....duk makan pun atas kerusi jea tak de meja....lepas makan kena letak pinggan ditempat yang disediakan.....begitulah lebih kurang perbezaannye.....mungkin tue semua tak penting...sebab apa yang penting kerjasama......hahagaha.....yang penting pengantin selamat di ijab dan qabul.........Selamat Pengantin Baru....Semoga berbahagialah hendaknye.....


sian pengantin kena buat keje....


pandai ke tue......tibai jelah labu....


org2 kuat duk didapur..

kek...nyummm

sebahagian hantaran....

snap.....

betapa berlapisnye daguku.....

alaisyah intai pakwe ke....

pengantin n ainalaisyah.......

pengantin n mama

ambik berkat.....

eh..mak akulah.....

skang dah ada 2 mak....


pengantin yang masih baru...


posing wajib.....